Välbesökt informationsmöte

Långelanda fiberförening hade sitt första informationsmöte i Långelanda församlingshem den 11 december och lockade fler än 80 personer. Intresset för att få veta mer var stort och ”fiberlots” Rolf Berg informerade och svarade på frågor om TV, telefoni och internet. Man kan jämföra fiber med när elektriciteten kom. Till att börja med användes elen till att få ljus i en glödlampa och många tyckte då att fotogenlampan kunde räcka. Idag vet vi vilka elektriska apparater vi har i varje hem. Motvarande situation gäller nu för fiberuppkoppling och med fiber erbjuds ett modernt boendealternativ på landsbygden. Fiber ger möjlighet att arbeta och studera hemifrån.

Genom att värva medlemmar undersöker föreningen intresset att skaffa fiber, för utan medlemmar blir det inget fibernät. Alla medlemmar har möjlighet att ta ställning igen när vi vet vad kostnaden blir.