Gruppavtalet

Föreningen har upphandlat ett avtal för föreningens medlemmar. Det är ett alternativ när man väljer operatör, ett annat är att välja själv från http://zmarket.se.

Avtalet är mycket förmånligt, och detta är möjligt tack vare:

 1. Vi har förhandlat gemensamt med MittOrust och Askeröerna
 2. Föreningen tar på sig en del av hanteringen av avtalet, till exempel fakturerar föreningen sina medlemmar för avtalet.
 3. Föreningen hanterar även utdelning av hårdvara. Utrustning inom detta avtal har full garanti inom avtalstiden, så länge skadan inte uppkommer av yttre våld.
 4. Avtalet löper över lång tid, 5 år. Kan enbart tecknas av fastighetsägaren, vilken blir fakturerad kvartalsvis. Det finns alternativa betalnings sätt, där autogiro är det avgiftsfria alternativet.
 5. Du som fastighetsägare tecknar avtalet och brukaren loggar in. Därmed blir brukare ansvarig för allt som sker och kommer att få räkning på de tillägg som beställs.

Vad ingår i avtalet

 • Bredband 250/100
 • Tv paketet lagom
 • IP telefon
 • Hårdvara för 2500:-
  • Router
  • 1 Tv box

Bredband

250 Mbps för att hämta, 100 Mbps för att ladda upp. En tv kanal tar ungefär 16 Mbps i full HD, en DVD tar det ungefär 5 minuter att hämta ner.

TV paketet lagom

25 kanaler varav 17 är HD kanaler. Du får också tillgång till 20 play tjänster (via en app kan man se på innehållet när du vill)

Man kan streama två kanaler samtidig och du kan även ta med dig kanalerna på din semester i hela EU.

Det finns även stöd för Chromcast och AppleTv via play tjänsterna.

Vill du veta mer, så tryck på denna länk

IP telefoni

Via en utgång på routern, kan du koppla in din fasta telefon. Via en så kallas splitter, kan man koppla router till första uttaget, och på så sätt kan du använda de befintliga uttagen. Du kan använda din befintliga telefoner du har idag, så länge de inte är analoga., till exempel  om den har snurrskiva. Att ta emot samtal är fritt, du betalar enbart för utgående trafik.

Hårdvara

En router följer med, den är själva hjärtat i tjänsten och kommer med gratis om du väljer gruppavtalet inom 6 månader efter att vårt nät har tagits i bruk.

Det följer med en tv box, men avtalet har stöd för 5, så för en engångskostnad kan man koppla till fler tv’n via var sin box. Boxen behöver en patch kabel mellan sig och routern. Men det är möjligt att köpa till en så kallad extender, som ersätter kabeln och som du kopplar mellan tv-boxen och routern. Tv-boxen ser ut så här:

Den har en fjärrkontroll och några applikationer i sig, till exempel svt play, netflix och youtube.

Tv-boxen kan utökas med en hårddisk för att få inspelningsfunktioner. Se här för tillbehör

Här har du en kom-i-gång guide för installationen  Telia Kom igång-guide