Kommunikationsleverantör och Operatör

Zitius

är en kommunikationsleverantör. Det är alltså de som vi har valt för att sätta ljus i kabeln. För att de skulle kunna klara av det, behöver de installera switchar i nodhuset och en mediaomvandlare hemma hos dig. Denna kommer till att installeras av Zitius. Du kan hitta mer information om den här.

Men de kommer inte till att ge dig något innehåll, det kommer operatören till att göra. En operatör är det företag som kommer till att leverera dina beställda tjänster, som bredband, tv och telefon. De kommer också till att lämna den hårdvara du behöver för vald tjänst.

Operatör

Zitius har en portal där du kan beställa önskat operatör. Du kan gå till  https://zmarket.se/, välja Område och sedan Bohuslän fiber. Sedan väljer du mellan bredband/tv/telefon/paket för att se vilka möjligheter som finns.

Föreningen har även förhandlat fram ett mycket förmånligt grupp-paket till föreningens medlemmar. Det kommer från Telia, och du kan hitta information om det här.

Du får prisinformationen på den svarsblankett som du fick på det senaste informationsmötet. Om du inte fick det kan vi skicka det till dig.

Föreningen

Föreningen kommer till fakturera dig 100:-/månaden för drift av fibernätet. Detta oavsett vilken operatör du väljer.

Din roll

Du behöver ge föreningen besked om hur du kommer till koppla din anslutning till fiber, samt hur du kommer till att välja operatör. Detta behöver vi få in snarast möjligt. Meddela Kristoffer Nyren om ni inte har fått formuläret. Så skickar vi ett via epost.