Sommarhälsning

Juni 2018 var en intensiv månad, vi hade årsmötet samt två informationsdagar angående uppkoppling och grupperbjudande.

Större delen av kanalisationen är nu gjord. Kvarstående delar är områden där samförläggning av el skall göras. Samt vissa mindre stumpar som av olika orsaker ännu ej är gjorda. Det stora kvarstående området är Lyckhem/Hjälperöd. Där har arbetet påbörjats längs Lyckhemsvägen. Efterhand som slangen kommer till din tomt är det väsentligt att den blir ingrävd samt att fastighetsboxen är på plats snarast möjligt. Se information på hemsidan.

Blås och svetsgänget har sedan länge arbetat på annan plats men är snart i antågande tillbaka. Nu i slutskedet måste alla vara klara när de blåser. De extrakostnader föreningen åsamkas pga att blås/svets inte kan utföra sitt arbete kommer att debiteras fastighetsägaren. Det är ditt ansvar att du är klar.

Utlämning av boxar sker hos Torsten Olegård, Kollungeröd 505, i ladugården.

Torsdag 26 juli, hela dagen till 19
Lördag 28 juli, 10-12
Torsdag 2 Aug, 16-19
Lördag 4 Aug, 10-12

 

Vi får tillträde till uppkoppling mot Scanova tidigast i september. Då hoppas vi också att vi fått ihop linan mellan de två stationerna så vi kan börja prova anläggningen.

När det gäller uppsägning av era befintliga abonnemang, kommer vi att komma med mer precisa datum när det är möjligt. Avvakta med att säga upp det du har. Det kan vara bättre att ha 1 till 2 månaders överlapp än att stå helt utan. Vi får se hur friktionsfri uppstarten blir.

Information till dig som inte var på vårt infomöte som hölls för en månad sedan. 

Föreningen behöver veta hur du kommer till att välja operatör. Valet är bindande, och du måste skicka oss ett underskrivet kontrakt med ditt val snarast möjligt. Om du inte har fått ett mail med kontraktet så skicka ett mail till kristoffer.nyren@langelandafiber.se

Du kan hitta mer information om dina val här.

I korthet har du 4 val:

  • Jag vill välja operatör själv
  • Jag vill vara med i föreningens gruppavtal
  • Jag vill inte ha ljus i fibern
  • Jag vill inte ha fiber fram till huset

De två sista är för den som har en obebyggd tomt, massiva ombyggnader av huset mm.