Nu hettar det till!

 I mitten av okt 2015, stängs ansökan för fiber i denna omgång.

Nu är vi nära att kunna starta upp – är DU med?

Föreningen har beslutat att köra på. Vi har ett takpris på 20.000 per anslutning, med bidraget inräknat.

Eftersom bidraget är 40%, och du dessutom kommer att får gräva till närmaste anslutningspunkt på egen hand, blir kostnaden minst det dubbla längre fram, när vi inte längre kan få bidrag till nya anslutningar.

Med fiber till fastigheten, säkrar du fastighetens värde. Fiberinkopplade hus i de områden där utbyggnad redan är genomförd, har ett högre värde än de som inte är fiberanslutna. Detta gäller även sommarstugor och obebyggda tomter, med fiber framdragen.

Gillar du TV?

Är du medveten om att TV-sändningar är på väg från satellit till fiber. Detta för att klara den informationsmängd som högupplöst bild kräver. Vad händer den dag, när de flesta tittar via fiber och satelliten har tjänat ut. Finns det då ekonomi att skicka upp en ny? Försvinner paraboler helt, till förmån för fiber?

Samma gäller ju även för övrigt internettrafiken, framtida kapaciteten finns i fiber

Känner du tveksamhet om behovet idag? Du kan vänta med att aktivera uppkopplingen till ett senare datum, även om du drar fram fibern till huset redan nu. Då blir det en installationskostnad med bidrag, samma pris som alla andra och bara en mindre serviceavgift, ingen månatlig användaravgift.

Även om din granne har fiber, kan du inte i efterhand koppla på där. Din unika fibertråd måste gå hela vägen till nodstationen, troligen flera km bort.

Anmäl dig här innan 5 okt 2015, så du är med.

Välkommen som medlem i Långelanda Fiberförening

Byggnationen har stats- och EU-stöd, det blir inte billigare längre fram.

Orust Sparbank anser detta så viktigt för fastighetsvärdet, att de erbjuder mycket förmånligt lån utan säkerhet!!!

Frank Fredrikson
Ordf.

0737-735 018
ordforande@langelandafiber.se